Την έγκρισή του έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να γίνουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας οι φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να είναι ασφαλές το μνημείο.

Ειδικότερα θα πρέπει ως την Δευτέρα 18 Ιουνίου που ξεκινούν οι παραστάσεις να έχει γίνει από το Δήμο Πατρέων, η διαμόρφωση του παταριού και όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να είναι ασφαλές για τους πολίτες.
Τη συνεδρίαση του ΚΑΣ απασχόλησε και ο αριθμός των εκδηλώσεων ώστε να μην επιβαρυνθεί το μνημείο.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 18/6 έως και τις 19/9 ενώ η επίσημη πρεμιέρα του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου με τον «Περικλή» του Σαίξπηρ που έχει σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Μηνά Χατζησάββα, Λυδία Φωτοπούλου, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη με τον Γιάννη Μπέζο και τον Αλέξανδρο Μυλωνά.

Στις αρχές Αυγούστου, το 31ο Φεστιβάλ Πάτρας θα φιλοξενήσει στο Αρχαίο Ωδείο την επιθεώρηση με τίτλο «Τι Βουλή θα παραδώσεις;» που θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Άννας Παναγιωτοπούλου και του Φωκά Ευαγγελινού.
Στην παράσταση θα πρωταγωνιστούν ακόμα η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Παντελής Καναράκης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Τέλος στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και οι παραστάσεις «Δον Ζουάν» του Γιώργου Κιμούλη, «Οιδίπους Τύραννος» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, «Τα μάρμαρα μιλούν» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.