Τη λειτουργία τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δεύτερη έκθεση ΚΑΛΟ, που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μετρό Συντάγματος.

«Δουλεύουμε εντατικά, καθώς, εντός του μήνα, θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρα Στήριξης της ΚΑΛΟ» σημείωσε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι τα Κέντρα Στήριξης θα πληροφορούν τον πολίτη για το τι είναι Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και, συγχρόνως, θα προσφέρουν βοήθεια σε κάθε ομάδα που θέλει να ασχοληθεί με την ΚΑΛΟ, σχετικά με τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και την εκπόνηση ενός σχεδίου βιωσιμότητας. Όπως είπε, για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα διατεθούν 11 εκατ. ευρώ. «Τα Κέντρα Στήριξης είναι κομβικά, καθώς είναι κέντρα πληροφόρησης και θα δημιουργούνται από τις ίδιες τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Αυτό έχει μεγάλη σημασία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι, το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες περιφερειακές εκθέσεις για τη διάδοση της ΚΑΛΟ. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, στις 6-7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ΚΑΛΟ στην Πάτρα.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση της έκθεσης, ενώ έκανε λόγο για πλούτο προϊόντων, επιχειρηματικών δράσεων και επινοήσεων των κοινωνικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, οι κοινωνικές και αλληλέγγυες επιχειρήσεις αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο. Υποστήριξε δε ότι η ΚΑΛΟ, που σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες φτάνει, μέχρι και το 10% της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω στη χώρα μας- «όχι μόνο γιατί είναι ένας τομέας που απέδειξε μέσα στην κρίση στην Ευρώπη ότι είναι ανθεκτικός, αλλά και γιατί είναι μέσα στις αρχές μας η έννοια της δημοκρατίας και της ισονομίας, καθώς όλα τα μέλη έχουν μία ψήφο σε αυτές τις επιχειρήσεις».

«Όσο θα γίνεται γνωστή η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τόσο ο ελληνικός λαός θα την “αγκαλιάζει”» εκτίμησε η κ. Φωτίου. «Η χώρα μας έχει μία μεγάλη παράδοση συνεταιρισμών και, σήμερα, με τα νέα εργαλεία και τις νέες μεθοδολογίες, μπορούμε πια να προχωρήσουμε και στην καθετοποίηση, δηλαδή από τον αγρό μέχρι τη μεταποίηση μέσα στην ίδια εταιρεία και στη διακίνηση του προϊόντος και, βεβαίως, και στη διακίνηση υπηρεσιών» σημείωσε η ίδια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.