Δημόσια έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Ο κ. Κίττας διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, που αρχίζουν πλέον να διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο. Το κράτος τους χρωστάει χρήματα από το 2011, το 2010 και παλιότερα. Δεν μπορούν όμως από την παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση να λυθούν αυτά τα διαχρονικά προβλήματα. Εμείς καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πληρωθούν οι οφειλές του 2012. Πράγμα το οποίο και γίνεται», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για τις προμήθειες των νοσοκομείων ο κ. Κίττας τόνισε ότι το υπουργείο περιμένει το Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο όπως είπε, «έχουμε έτοιμες λύσεις για να προμηθευτούν τα νοσοκομεία όλα τα απαραίτητα υλικά». Τέλος ο κ. Κίττας τόνισε ότι οι εφημερίες των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία θα πληρωθούν κανονικά.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς σχολιάζει την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου, καθώς και ο ίδιος ως πρύτανης του Πανεπιστημίου είχε δεχθεί ανάλογη επίθεση, ο κ. Κίττας δήλωσε: «ήθελα να βγάλω από το μυαλό μου την επίθεση που δέχθηκα. Η βία συνοδεύει τον άνθρωπο από τότε που δημιουργήθηκε και έχει πολλές μορφές.

Την μία την είδαμε προχθές και την καταδικάσαμε όλοι. Την σκηνή μάλιστα την είδα χωρίς ήχο και πραγματικά συγκλονίστηκα. Όμως ή αντι-βία είναι αυτή που τελικά θα νικήσει», τόνισε ο υπουργός.