Τα σενάρια για το εφάπαξ στο Δημόσιο

Σε δεινή οικονομική θέση το Ταμείο Πρόνοιας


ΕΛΛΑΔΑ
10:20
05/06/2012
Τα σενάρια για το εφάπαξ στο Δημόσιο
2
loading

Νέα μείωση στο εφάπαξ, επιβολή πρόσθετων εισφορών, ακόμα και αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, περιλαμβάνει το σχέδιο για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα συζητηθεί μετά τις εκλογές.

Ως «αντάλλαγμα» θα υπάρξει ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αρκεί για τη σταδιακή καταβολή περίπου 33.000 βοηθημάτων. Ωστόσο, για την καταβολή αυτών των χρημάτων θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα ελλείμματα.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει το Έθνος, προβλέπει τα εξής:

1. Τη νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από 15% ως 22%.
2.Την παρακράτηση μέρους της εισφοράς και την καταβολή 50 ευρώ υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων για τις υποβαλλόμενες ενστάσεις και προσφυγές.
3. Την αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος. Δηλαδή το εφάπαξ να καταβάλλεται σε όσους έχουν 25 έτη ασφάλισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ANTIRISIAS

    Εφαπαξ οι δημοσιοι υπαλληλοι??? Γιατι και για ποιο λογο??? Εχουν προσφερει κατι παραπανω απο ολους τους αλλους??? Να καταργηθει αμεσα και τα χρηματα αυτα να πανε στην παιδεια και την δημοσια υγεια!!!

  2. avatar Νίκος Θ

    Βρε άντε από εδώ που θα τους δώσουμε και εφάπαξ, για να παίρνουν σύνταξη στα 50. Ούτε στα 100, και τα χρηματά τους να πάνε για την ενίσχυση των νέων που δεν μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους με τα 400 ευρώ το μήνα.
    Άντε, να ταλαιπωρούμαστε εμείς για να καλοπερνάνε οι [..] 

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει