Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν χθες, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης βρέθηκε στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το Σάββατο. Αποχώρησε εν μέσω ύβρεων και προπηλακισμών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από όπου πήρε εξιτήριο χθες το μεσημέρι.

Οι δύο ύποπτοι, ένας 20χρονος κι ένας 36χρονος, Έλληνες και οι δύο- ο δεύτερος με καταγωγή από τη Γεωργία-  προσήχθησαν αρχικά και στη συνέχεια οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.