ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές το νερό που δίνουμε στη Θεσσαλονίκη

Ποιες περιοχές έχουν διακοπή υδροδότησης


ΕΛΛΑΔΑ
15:04
11/05/2018
ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές το νερό που δίνουμε στη Θεσσαλονίκη
6
loading

Απολύτως ασφαλείς είναι οι ποσότητες νερού που διανέμονται στο εσωτερικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση της Εταιρείας ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ), χαρακτηρίζοντας ώς παντελώς ανυπόστατες τις φήμες ότι είναι ακατάλληλο προς πόση.

«Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργούν συνεχώς τα χημεία ύδρευσης της εταιρείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, εντός του δικτύου της πόλης δηλαδή, προκύπτει ότι το νερό πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Ομοίως, οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης -και πριν αυτό δοθεί στην κατανάλωση και στο εσωτερικό δίκτυο- πληρούν όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας (παράμετροι θολότητας, αγωγιμότητας, υπολειμματικού χλωρίου, pH και κολοβακτηριοειδή, όπως και άλλες χημικές παράμετροι)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ΕΥΑΘ γνωστοποιεί ακόμη ότι έχουν ήδη αποσταλεί στους δήμους που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα παλέτες με εμφιαλωμένα νερά για την εξυπηρέτηση βασικών λειτουργιών τους (π.χ. σχολεία). Παράλληλα, εξυπηρετούνται νοσηλευτικά ιδρύματα με υδροφόρες, ενώ έχουν στηθεί σε πέντε σημεία του κέντρου σημεία διανομής με μπουκάλια νερό για τις ανάγκες των πολιτών (Αριστοτέλους, Αγ. Σοφίας - Τσιμισκή, Καμάρα, Λ. Πύργος, Δικαστήρια).

Επίσης, γίνονται συνεννοήσεις με τα επιμελητήρια επαγγελματιών και την Ένωση Ξενοδόχων για εξυπηρέτηση βασικών αναγκών με εμφιαλωμένα που θα παράσχει η ΕΥΑΘ και έχει ενισχυθεί το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας.

Γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, εκτός του κέντρου της πόλης που συνέχιζε να μην έχει νερό και των περιοχών όπου έχει κοπεί από νωρίς το πρωί βάσει του προγραμματισμού, αποκαθίστατο η υδροδότηση σταδιακά σε Μενεμένη, Ξηροκρήνη και Αμπελόκηπους και έχουν «ανακουφιστεί» η Καλαμαριά, η Πυλαία και η Τούμπα. Νεότερη ενημέρωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές στην υδροδότηση ξεκίνησαν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι χτες, εξαιτίας της υψηλής θολότητας του νερού, που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα από τη χτεσινή καταιγίδα στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Deathman

  Το νερό στην Τούμπα που το έχετε δει ρε[...] ;;;;;

  1. avatar Marmarmar

   Οχι!η τούμπα ακομη και τωρα στις 21.56 !

 2. avatar Ηλίας Κ.

  ρε[...] ειπαμε το νερο νερακιιι στις φοιτητικες εστιες θα πεθανουμε απο την βρωμα..... ελεοοοοοος παλι μιναρετε με τα νερα ρε? αντε καντε οτι ειναι να κανετε.... ο κοσμος ταλαιπωριεταιιιιιιι

 3. avatar ΜΠΑΝ

  Η Ανω Τουμπα,τουλαχιστον,δεν εχει ακομη νερο!!!!φοβερη ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ!!!!!

 4. avatar Mpeti

  Νερό στη Νεάπολη πότε;;;;;;;;;;;;;

 5. avatar PANKO

  Πιο νερό δίνετε ρε κοπρόκυλα...;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει