Καταζητούμενη, εδώ και περίπου πέντε μήνες, είναι μια 58χρονη ταμίας και υπεύθυνη διαχείρισης των επιταγών και των εισπράξεων πολύ γνωστής εταιρείας θρεπτικών συστατικών που «ξάφρισε» από τα ταμεία της επιχείρησης το αστρονομικό ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Π+13», όπως προέκυψε από έρευνα της Δικαιοσύνης, «τάιζαν» με το σύζυγό της τα 19 άλογα κούρσας ιπποδρόμου που είχαν αγοράσει με τον επίσης καταζητούμενο σήμερα 55χρονο σύντροφό της.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μια σειρά βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων, όπως και σε βάρος του συζύγου της που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός των αδικημάτων. Μάλιστα η «έμπιστη» διαχειρίστρια της εταιρείας μετά την απολογία της σε ανακρίτρια της Αθήνας είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη της κομπίνας η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, προκειμένου να δικασθούν η μεν ταμίας για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ως διαχειριστής ξένης περιουσίας, πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ο δε σύζυγός της ως ηθικός αυτουργός των πράξεων.

Η κομπίνα

Η ταμίας είχε καταφέρει επί επτά χρόνια, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, να μην καταθέτει στο ταμείο ούτε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας χρήματα που προέρχονταν από είσπραξη επιταγών πελατών της εταιρείας εις διαταγήν της, αλλά να τα ιδιοποιείται παράνομα ενσωματώνοντάς τα στην οικογενειακή της περιουσία.

Έτσι, για να καλύψει το ταμειακό έλλειμμα που προκαλούσε, «κατήρτιζε από κοινού με τον άντρα της πλαστές επιταγές δήθεν πελατείας της εταιρείας, αντίστοιχες εκείνων των ποσών που εισέπραττε με μεταχρονολογημένη ημερομηνία. Όταν έληγε μια πλαστή επιταγή, την αντικαθιστούσε με άλλη ή διόρθωνε την ημερομηνία και μετέφερε τη λήξη σε μεταγενέστερη ημερομηνία.