Πάνω από 600 κλήσεις, οι περισσότερες των 20 ευρώ, έκοψαν σήμερα στην Αθήνα οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, με την επιστροφή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης.

Εφόσον η πληρωμή γίνει εντός των 10 ημερών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, ο παραβάτης καταβάλλει το μισό αντίτιμο του προστίμου.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του συστήματος, Ιωάννης Ράμφος, σήμερα δόθηκαν σε κεντρικά σημεία διανομής κάρτες συνολικής αξίας 22.500 ευρώ. «Έως στιγμής όλα πήγαν καλά. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες» δήλωσε.

Οι πολίτες, ενημερωμένοι όντες από τις προηγούμενες ημέρες με σημειώματα των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, ήταν προσεκτικοί στο παρκάρισμα των οχημάτων τους στο κέντρο της πόλης, όπου υπήρχαν διαγραμμίσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Η διανομή, πάντως, του συγκεκριμένου ενημερωτικού υλικού συνεχίστηκε σήμερα και θα εξακολουθήσει και αύριο.

«Χαιρόμαστε που μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, με ίδιες δυνάμεις, κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών των περιοχών, όπου εφαρμόζεται το σύστημα, αλλά και για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο δήμος» σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε: «Προσδοκούμε ότι στο άμεσο μέλλον, έπειτα από διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων μερών και αξιοποιώντας τα έσοδα, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, θα προχωρήσουμε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του».

Σημειώνεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στον δήμο Αθηναίων για να τους χορηγηθεί το ειδικό σήμα, που θα επικολλήσουν σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του οχήματός τους. Για τους επισκέπτες, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση μισής ώρας σε 50 λεπτά και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα, όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ). Οι κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λπ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.