Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα άρχισε την καριέρα του από την Μέστρε και την αγωνιστική περίοδο 1986 – 1987 μετακόμισε στην Αουρόρα Μπάσκετ Ντέσιο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη Βίρτους Μπολόνια μέχρι το 1995. Ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ και αργότερα μετακόμισε στον ΠΑΟΚ.

Το 2002 επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Ολύμπια Μιλάνο. Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του ως παίκτης του μπάσκετ τα πέρασε φορώντας τη φανέλα της Αρμάνι. Όμως, στις 30 Ιουνίου 2006 αποφάσισε να δώσει τέλος στην καριέρα του ωστόσο γνωστοποίησε ότι θα παρέμενε στην ομάδα ως βοηθός του πρώην μεγάλου αστέρα και προπονητή της, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Στην Ελλάδα όμως έγινε ιδιαίτερα γνωστός και για το γάμο του με την Χριστίνα Παππά με την οποία όμως χώρισαν ύστερα από κάποιο διάστημα. Βέβαια, οι δυο τους διατηρούν καλές σχέσεις άλλωστε, όπως έχουν παραδεχτεί, τα δεκατρία χρόνια που έζησαν μαζί δεν μπορούν να ξεχαστούν εύκολα.

Σήμερα, ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, όπως λέει στο newsbeast.gr, βρίσκεται μόνιμα στην εταιρεία αφού έχει αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Μπενετόν και πρόσφατα του ανατέθηκε και η θέση του αντιπροέδρου. «Έχουμε διαρκώς δουλειά εδώ, συσκέψεις επί συσκέψεων», λέει, μιλώντας πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. «Και προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Πάντως, μπορεί να έχει αποχωρήσει από το ελληνικό μπάσκετ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το παρακολουθεί. Θεωρεί μάλιστα ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης, σε πολλά σημεία διαφόρων αγώνων έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στα χέρια του και χαίρεται ιδιαίτερα με τη νίκη των ερυθρόλευκων ενάντια στην ΤΣΣΚΑ, την οποία όμως, θεωρεί μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία διαθέτει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις προσφέροντας αρκετά στην ομάδα τους.

Στον ελεύθερό του χρόνο δεν παύει να προπονείται και να παίζει μπάσκετ αλλά εκτός αυτού ενημερώνεται και για τις καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας. Άλλωστε, υπήρξε και ο ίδιος επιχειρηματίας καθώς είχε ανοίξει πριν από κάποια χρόνια εστιατόριο στην περιοχή της Κηφισιάς.

Και το μόνο σίγουρο, όπως παραδέχεται, είναι ότι δεν θα πάψει στιγμή να αγαπάει την Ελλάδα, σαν να είναι και δική του πατρίδα, αφού οι περισσότεροι τον δέχτηκαν. «Οι Έλληνες με αγκάλιασαν και με δέχτηκαν. Δεν μπορώ λοιπόν να μη θυμάμαι τα χρόνια μου στην Ελλάδα», προσθέτει, μεταξύ άλλων.

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα πάντως πιστεύει ότι οι νέοι, αν διαθέτουν τα προσόντα, πρέπει να ασχοληθούν με το μπάσκετ αφού ο αθλητισμός τους παρέχει πολύ σημαντικά πράγματα εκτός από ένα καλό σώμα. «Ναι, θα τους έλεγα να ασχοληθούν αρκεί να μπορούν να παίξουν ως επαγγελματίες και να βάλουν σε τάξη πρώτα τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο. Γιατί η μάθηση προηγείται», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».