Σε αδιάφορο κλίμα και με τους φοιτητές να μην κινητοποιούνται στήνονται οι κάλπες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Οι πολιτικές ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν φαίνεται να αυξάνουν το ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς τις φοιτητικές παρατάξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος δεν έγινε καν προσπάθεια μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων προκειμένου να εκδοθούν κοινά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το βράδυ της Τετάρτης οι φοιτητές και σπουδαστές θα αναγνώσουν τα αποτελέσματα από όποια παράταξη τους… συμφέρει.

Οι παρατάξεις, πάντως, όπως αναφέρει το Έθνος, εκτιμούν ότι στις εκλογές της Τετάρτης θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και είναι αρκετά πιθανό να καταγραφεί σημαντική άνοδος των αριστερών σχημάτων, ιδίως της Αριστερής Ενότητας που πρόσκειται στον ΣΥΝ, και να υπάρξει μείωση στα ποσοστά των δύο παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που εκπροσωπούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Στις φετινές εκλογές, τα θέματα που κυριαρχούν, υποστηρίζουν εκπρόσωποι των παρατάξεων, είναι η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής σε κεντρικό επίπεδο, οι μισθοί των 400 ευρώ που περιμένουν τους αυριανούς εργαζόμενους φοιτητές, αλλά και θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, όπως ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ο οποίος συνεχίζει να μην εφαρμόζεται στα πανεπιστήμια της χώρας όσον αφορά στην εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης.