Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στη χώρα μας αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula και καρτ. Ο λόγος για τον mister Lux, τον ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας αναψυκτικών, ο οποίος έχει πάθος με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ο 40χρονος Πλάτωνας Μαρλαφέκας έχει κλέψει τις καρδιές και τα βλέμματα όλων των Πατρινών και όχι μόνο, οι οποίοι τον παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα να οδηγεί το μονοθέσιό του και να κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο, κάνοντας τους αντιπάλους του να βλέπουν την… πλάτη του.

Σύμφωνα με την Espresso της Κυριακής, ο δραστήριος και πολυτάλαντος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της Loux Racing Team και οδηγός της αγωνιστικής ομάδας Formula Gloria Hellas στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Formula Gloria.

Το 1995 ανέλαβε μαζί με τα αδέλφια του Ιωάννη και Κωνσταντίνο την εταιρεία του πατέρα τους Παναγιώτη Παν. Μαρλαφέκας & Υιοί Ο.Ε., την οποία μετέτρεψαν σε ανώνυμο εταιρεία και την οδήγησαν σε μεγάλη ανάπτυξη. Σήμερα, είναι διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, της Lux, και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Σιρκουί καρτ Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στον τοπικό Τύπο, ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τη δεκαετία του ’80, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ από το 2007 αγωνίζεται σε αγώνες της Formula Gloria.

«Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκινά από τότε που ήμουν πολύ μικρός. Στα δεκαεπτά μου χρόνια όμως είχα ένα ατύχημα στο πόδι και δεν μπορούσα πλέον να ασχοληθώ με τα ομαδικά αθλήματα. Ετσι, βρήκα διέξοδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η αρχή έγινε με τα καρτ. Το 2000 πήρα τον πρώτο τίτλο μου στο πρωτάθλημα Ελλάδας και στην κατηγορία Εθνική 125. Από τότε έχω πολλά βάθρα στο ενεργητικό μου. Εδώ και τέσσερα χρόνια ασχολούμαι με τη Form [Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας έχει «πιάσει» 270 χιλιόμετρα στην πίστα Χοκενχάιμ της Γερμανίας με Porsche G3, ενώ έχει τρέξει στο Μουτζέλο της Ιταλίας, στη θρυλική Μόντζα, και αλλού] mula Gloria. Βέβαια, στην Ελλάδα δεν κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε πρωτάθλημα και έτσι συμμετέχω σε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό» σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Ο αθλητής που τρέχει σε πίστα μαθαίνει ποια είναι τα όριά του, καθώς και τι μπορεί να συμβεί, όταν ξεπεράσει τα όρια αυτά. Εξάλλου, τόσα χρόνια που είμαι στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν γνωρίζω κάποιο σοβαρό ατύχημα επαγγελματία οδηγού στον δρόμο».

Τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα τον εξιτάρει η ταχύτητα στην πίστα και όχι στον δρόμο, ενώ έχει τρέξει με μέγιστη ταχύτητα 270 χιλιόμετρα στην πίστα Χοκενχάιμ με Porsche G3. Εχει τρέξει επίσης στις πίστα Μουτζέλο της Ιταλίας, που ήταν και ο πρώτος του αγώνας με Formula Gloria, όπου πήρε και την πρώτη νίκη του στην κατηγορία Β5, στη Μόντζα και αλλού.