Με χρώμα θα γεμίσουν τα Μάταλα του Δήμου Φαιστού σε λίγες μέρες, κάνοντας για μια ακόμα φορά τον οικισμό πολύχρωμο.

Με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ «Matala Festival 2012», που διοργανώνεται στις 2-3-4 Ιουνίου, o Δήμος Φαιστού πραγματοποιεί και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Street Painting Event 2012, που πρόκειται να υλοποιηθεί στις 27 Μαίου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο οικισμός των Ματάλων πρόκειται να μετασχηματιστεί σ’ ένα τεράστιο καμβά προκειμένου να δημιουργήσουν καλλιτέχνες, ζωγράφοι, φοιτητές, αλλά και μαθητές απ’ όλη την Κρήτη.

Το Street Event περιλαμβάνει παράλληλα και διαγωνισμό, ενώ οι καλύτεροι ζωγράφοι, (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) πρόκειται να λάβουν πλούσια δώρα όπως διαμονές και δωροεπιταγές. Οι συμμετέχοντες έρχονται μόνο με τα πινέλα τους, ενώ οι διοργανωτές αναλαμβάνουν να τους παράσχουν όλα τα χρώματα.

Μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι να κρατούν τα πινέλα τους, τα οποία θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους, αφού ο κάθε «καμβάς» δρόμου, θα έχει διαστάσεις περίπου 3 μέτρα επί 2 μέτρα.

Οι διοργανωτές του Street Painting έχουν σκοπό να δώσουν στο pre event τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής με κεντρική θεματική την αγάπη, την ειρήνη και τη δημιουργία. Το event εντάσσεται στο πρόγραμμα των προφεστιβαλικών δράσεων, με αφορμή το φεστιβάλ Matala Festival 2012, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Ιουνίου.