Με 23 άτομα να εργάζονται στο τελωνείο Κακαβιάς, το προσωπικό του προσπαθεί με κάθε τρόπο να πατάξει την εγκληματικότητα που επικρατεί στην περιοχή αλλά και να αποτρέψει ότι περνά και δεν περνά από τα ελληνικά σύνορα.

«Αυτή τη στιγμή έπρεπε να εργάζονται στο τελωνείο εξήντα άτομα όμως απασχολούνται μόλις 23 άτομα», αναφέρει στο newsbeast.gr άνθρωπος από το τελωνείο της περιοχής.

Και ξεκαθαρίζει: «Προσπαθούμε να εκπαιδευόμαστε για να μη μας ξεφεύγει τίποτα. Έχουμε αρκετές ελλείψεις όμως τις παρακάμπτουμε για να δουλέψουμε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2011 κατάφεραν να εντοπίσουν είκοσι πολυτελή αυτοκίνητα που κλάπηκαν στην Ελλάδα και προορίζονταν να περάσουν από την Κακαβιά με κατεύθυνση την Αλβανία.

«Είμαστε το πρώτο τελωνείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει πιάσει τα περισσότερα κλεμμένα αυτοκίνητα» επισημαίνεται για να τονιστεί ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα, από αυτά που έχουν κατασχεθεί, έχουν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους με κάποια να παραμένουν εκεί μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις στα δικαστήρια.