Σε ιδιώτες εργολάβους και υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διευρύνεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης χωρίς διαγωνισμούς.

Τη σχετική εντολή διαβίβασε ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, προς τον Οικονομικό Επιθεωρητή, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη πράξη ή όποια άλλη πράξη προκύψει από τη διενεργηθείσα έρευνα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Τσόγκας άσκησε τον περασμένο μήνα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ακόμη, διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 2006 – 2009. Κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα, προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ, και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρίες.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.