Στέλνουν λίστα με υποσιτισμένους μαθητές στο υπ. Παιδείας

Σε κάθε σχολείο της Κρήτης υπάρχουν περίπου τρία παιδιά


ΕΛΛΑΔΑ
10:19
02/04/2012
Στέλνουν λίστα με υποσιτισμένους μαθητές στο υπ. Παιδείας
loading

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία με τις οικογένειες μαθητών από την Κρήτη που εμφανίζουν αδυναμία να σιτίσουν επαρκώς τα παιδιά τους.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απ. Κλινάκης, κατά μέσο όρο περίπου 10 σχολικές μονάδες ανά κάθε νομό της Κρήτης και περίπου 2 με 3 μαθητές σε κάθε σχολείο, έχουν καταγραφεί στις λίστες που θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν ύστερα από δύο μήνες συνεργασίας με τους διευθυντές των σχολείων και αφού ολοκληρώθηκε η φάση της διασταύρωσης των στοιχείων ώστε να διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα για τον αριθμό των μαθητών και των οικογενειών τους που υποσιτίζονται.

Σε κάποιες περιοχές και αστικά κέντρα τα ευρήματα ήταν αναμενόμενα ενώ πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες φαίνεται, όπως είναι λογικό, ότι αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα.

Ο κ. Κλινάκης διέψευσε κατηγορηματικά νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία 400 μαθητές μόνο στο νομό Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.

«Το ζήτημα είναι λεπτό και για αυτό θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι και να προστατεύσουμε την ανωνυμία των μαθητών και των οικογενειών τους ώστε να μην στιγματιστούν. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όπως ήταν αναμενόμενο μιας και το σχολείο είναι ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας ωστόσο προσπαθούμε σε συνεργασία με άλλους φορείς να το αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. Κλινάκης αναφέροντας στις προσπάθειες που γίνονται για να αναπτυχθεί συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως τους δήμους, την Εκκλησία κτλ.

Ήδη υπάρχει μια συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, το οποίο ενισχύει οικονομικά την προσπάθεια και στο προσεχές μέλλον θα δοθούν επιταγές στις καταγεγραμμένες οικογένειες για να αγοράσουν προϊόντα από τοπικά καταστήματα.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες έχει αναπτυχθεί κλίμα αλληλεγγύης, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την κοινωνία, και όταν γίνεται αντιληπτή η αδυναμία μιας οικογένειας να προσφέρει τα απαραίτητα στο παιδί της, με διακριτικότητα εκπαιδευτικοί και γονείς, επεμβαίνουν προσφέροντας βοήθεια χωρίς αυτό να καταγράφεται σε κάποιο επίσημο χαρτί αλλά στη συνείδηση όλων μας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει