Έκοψαν το νερό στους «Γιατρούς του Κόσμου»

Καθυστέρησαν να πληρώσουν λογαριασμό


ΕΛΛΑΔΑ
19:38
27/03/2012
Έκοψαν το νερό στους «Γιατρούς του Κόσμου»
7
loading

Χωρίς νερό είναι τα γραφεία που στεγάζονται οι «οι Γιατροί του Κόσμου», αφού η ΕΥΔΑΠ, προχώρησε σε διακοπή μετά την καθυστέρηση πληρωμής λογαριασμού. H ΕΥΔΑΠ δεν έβαλε την οργάνωση σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με την αιτιολογία ότι οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση.

Σε ανακοίνωσή τους «οι Γιατροί του Κόσμου» αναφέρουν ότι: «Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε ξαφνική διακοπή της υδροδότησης της Οργάνωση των ΓτΚ χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση λόγω καθυστέρησης πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού νερού του κτιρίου που εδρεύει στην οδό Σαπφούς 12, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Οργάνωσης αλλά και τα 2 μεγαλύτερα προγράμματα του φορέα, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.

Η αδυναμία πληρωμής του εν λόγω λογαριασμού οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του ποσού που λαμβάνουν οι Γιατροί του Κόσμου ως χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα ενός Ξενώνα.

Ως επακόλουθο αυτού του γεγονότος είναι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας τόσο του ξενώνα όπου φιλοξενούνται 70 άτομα μεταξύ των οποίων και 20 ανήλικα παιδιά όσο και του Ανοιχτού Πολυιατρείου των ΓτΚ, το οποίο περιθάλπει ημερησίως 100-150 ασθενείς.

Σημειώνουμε επιπρόσθετα πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή των ΓτΚ σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με το τυπικό πρόσχημα πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση.

Οι ΓτΚ εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για αυτή την πρωτοφανή και ανάλγητη πράξη που στερεί – έστω και προσωρινά - την Αθήνα από ένα Κοινωνικό Ιατρείο που προσφέρει στους πιο ευπαθείς και αδύναμους πληθυσμούς δωρεάν Ιατρική και Φαρμακευτική περίθαλψη από εθελοντές Γιατρούς, αλλά και που καταδικάζει απροστάτευτα παιδιά και μητέρες να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar kiekeboe

  εαν είναι δυνατόν ρε παιδιά !!! σε τέτοιους καιρούς που διανύουμε αυτοί οι ανθρώποι παλεύουν να κάνουν ενα καλό....στηρίχτε τους λιγάκι ! ακου εκεί τους κόψατε το νερό !

 2. avatar andreas

  Ότι αχρησιμοποίητα φάρμακα έχετε που δε τα χρειάζεστε μπορείτε να τα δώσετε στο φαρμακείο τους, Αθήνα Σαπφούς 12.

 3. avatar Domenicodiver

  Για να φτάσει η ΕΥΔΑΠ να κόψει την παροχή πρέπει να έχουν μαζευτεί πολλοί και φουσκωμένοι λογαριασμοί. Κρίμα πάντως που ένας τέτοιος φορέας δεν μπορεί να κάνει διαχείριση χρημάτων ούτε για τις λειτουργικές του ανάγκες

 4. avatar sakis

  η ξεφτίλα των άχρηστων που μπήκαν στις θέσεις των υπευθύνων των οργανισμών με μέσο και αποφασίζουν να κόψουν νερό. ρεύμα κλπ σε ομάδες ανθρώπων που εθελοντικά προσφέρουν στην κοινωνία.Θα μου πεις αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει εθελοντισμός,κοινωνική προσφορά.Είναι λέξεις άγνωστες.Απ'αυτούς αποτελείται όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα που μας οδήγησε σ'ατήν την καταστροφή

 5. avatar Dimopoulos

  Εγω ειμαι υπερ της ΕΥΔΑΠ γιατί δεν δέχομαι το σύνθημα "δεν πληρώνω".

  1. avatar Νικολας

   Ααααααα... Αυτο εννοουσαν οταν μου ελεγαν οτι η κριση κανει τους ανθρωπους χοντροπετσους , παρτακηδες και με μισος προς τους συνανθρωπους....

  2. avatar ngeo

   και ποιος σου είπε ότι δεν πληρώνουν? οι γιατροί του κόσμου δεν έχουν έσοδα, και συντηρούνται από εισφορές του κράτους της ευρωπαϊκής ενώσεις και δικά μας. τα προγράμματα τους είναι πολύ ακριβά και τα χρήματα που παίρνουν ποτέ δε φτάνουν για να τα προγράμματα. είναι αίσχος αυτό που έκανε η ΕΥΔΑΠ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει