Άμεση παραίτηση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου, ανάμεσα σε κατοίκους και εργαζομένους στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Η εκπρόσωπος του Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, σε γραπτή δήλωσή της κατηγορεί τον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι επέτρεψε να δεχθούν επίθεση ελάχιστοι πολίτες, που αντιδρούσαν στην εκτέλεση των προκαταρκτικών εργασιών μεταλλευτικής εξόρυξης, στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπου η εταιρία σχεδιάζει τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

«Οι ευθύνες του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής που επέτρεψε στον όχλο των τραμπούκων της μεταλλευτικής εταιρίας να επιτεθούν σε ελάχιστους πολίτες που αντιδρούσαν στην εκτέλεση προκαταρκτικών εργασιών μεταλλευτικής εξόρυξης στις Σκουριές είναι βαρύτατες και η παραίτησή του πρέπει να είναι άμεση. Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να θεμελιωθεί στη βία», δηλώνει η εκπρόσωπος του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες που τραυματίστηκαν, και θα είμαστε στο πλευρό τους υλικά και ηθικά.