Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα κοντά στο χωριό Ζηλευτό, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στην ίδια περιοχή τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν κάθε φορά την φωτιά κατά την εκδήλωση της.

Η σημερινή φωτιά ξεκίνησε σε παρακείμενο σημείο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και κατευθύνθηκε σε κοντινή δασική περιοχή. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή της Σπερχειάδας όπου 45 λεπτά νωρίτερα είχε εκδηλωθεί άλλη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε σε έλεγχο.

Η φωτιά στο Ζηλευτό δημιούργησε ένα μέτωπο που ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία και στην επιχείρηση κατάσβεσης ρίχτηκε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, όπως επίσης και πυροσβεστικά και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Στη μάχη με τις φλόγες πήραν μέρος και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα που έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού μέχρι και τις 20:45 το βράδυ περιορίζοντας τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Οι πυλώνες όμως υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. που υπάρχουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στα αεροσκάφη να κάνουν ρίψεις στο κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο με την αποχώρηση των αεροσκαφών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 32 άνδρες και δύο ομάδες του πεζοπόρου τμήματος με 25 πυροσβέστες. Παράλληλα υπάρχουν οχήματα των δήμων Λιανοκλαδίου και Μακρακώμης όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τη φωτιά προς το χωριό Ζηλευτό με το πύρινο μέτωπο να απέχει περισσότερα από χίλια μέτρα.