Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται σήμερα η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος με πυρκαγιές που καίνε σε Αρκαδία, Κυπαρισσία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Θεσπρωτία.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Ζηλευτό Φθιώτιδας ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από το Σάββατο στα Κύθηρα.

Στην Αρκαδία καίγεται αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελαία και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο.

Στην Κυπαρισσία η φωτιά ξέσπασε στις 3:35 τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Βρύσες. Οι επίγειες δυνάμεις, 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν το μέτωπο που έκαιγε σε κορυφογραμμή ανώ από νωρίς το πρωί κάνουν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη.

Δεύτερη φωτιά ξέσπασε στις 6:35 στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς, μέτωπο που προστέθηκε σ΄αυτό που καίει από χθες στα Σιμοτάτα. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δύο αεροσκάφη ενισχύουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Ζάκυνθο, όπου η φωτιά καίει από χθες στην περιοχή Λιθακιά. Τη βεβαιότητα πως πρόκειται για εμπρησμό εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λαγανά Διονύσης Κομνιώτης.

Στη Λευκάδα πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Καρυά και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στον Παρλαμπά Θεσπρωτίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 37 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 8 οχήματα.