Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Ομονοίας, ενάντια στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά τις απεργίες.

Η απεργιακή κινητοποίηση έχει κάνει τις Αρχές να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ήδη έχουν κλείσει η Σταδίου και ένα μέρος των Πειραιώς, Αιόλου και Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ κάτι αντίστοιχο προβλέπεται να συμβεί και με την Πανεπιστημίου.

Κουτσούμπας: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

«Τους είχαμε προειδοποιήσει, έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες», ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα στην κυβέρνηση, από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ να τονίζει σχετικά με το πολυνομοσχέδιο: «Και η τροπολογία για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το λαϊκό κίνημα, μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι μόνο συνεχίζουμε κάθε μέρα: δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

ueryt1 ueryt2 ueryt3 ueryt5 IMG_7950 IMG_7951 IMG_7952 IMG_7953 IMG_7954 IMG_7955 IMG_7956 IMG_7957 IMG_7958 IMG_7959 ueryt4

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος