Μονόδρομο χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, τη δημιουργία μιας ενιαίας αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, καθώς λόγω της κρίσης, προβάλει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη αποτελεσματικότερων παρεμβάσεων, με διάρκεια.

Η ΓΕΣΑΣΕ, χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες πολιτών για αποκλεισμό των μεσαζόντων στη διάθεση αγροτικών προϊόντων, σημειώνει ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις «φέρνουν στην επιφάνεια τις χρόνιες αδυναμίες όλων ανεξαιρέτως των αγροτικών οργανώσεων και κυρίως την κοντόφθαλμη στρατηγική τους αφού περιορίζονταν στην καταγγελία των κερδοσκόπων».

Οι οργανώσεις, συνεχίζει, συναρτούσαν πάντοτε τα αγροτικά με τα συλλογικά συμφέροντα, πλην όμως δεν κατάφεραν να τα υπηρετήσουν αποτελεσματικά. Ωστόσο, επισημαίνει ότι πλέον είναι εφικτός ο στόχος, αλλά περνά μέσα από συλλογικότερα σχήματα «που εμπνέουν και κινητοποιούν την κοινωνία των πολιτών».

Σημειώνεται ότι η ΓΕΣΑΣΕ πρωτοστατεί στην ίδρυση μιας νέας, ενιαίας και μαζικής αγροτοσυνδικαλιστικής οργάνωσης. Για τον λόγο αυτόν χθες συναντήθηκαν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ΓΕΣΑΣΕ, Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών. Συνάντηση η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και πρόκειται να επαναληφθεί σε λίγες ημέρες.