Σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργεί το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες της λεωφόρου Κηφισίας και όχι μόνο.

Όπως λένε πληροφορίες που προέρχονται από την Τροχαία, αυτά έχουν χαλάσει και η αρμόδια υπηρεσία για την κατασκευή έργων συντήρησης Οδοποιίας δεν τα έχει επισκευάσει.

Η Περιφέρεια Αττικής πάντως υποστηρίζει ότι μπορεί να έχει τις αρμοδιότητες για την επισκευή τους αλλά δεν της έχουν δοθεί ακόμη τα κονδύλια.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της μάλιστα έκανε σαφές ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν έχει υπογράφει το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής εξαιτίας των οικονομικών εκκρεμοτήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η έλλειψη πόρων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου εγκυμονεί κινδύνους για πεζούς και οχήματα και υποβαθμίζει την οδική ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου. Απαιτείται, λοιπόν, η άμεση ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και των συναρμοδίων υπουργείων προκειμένου να μεταφερθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις. Μέχρι να γίνει η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να ασκήσει καμία από τις αρμοδιότητες αυτές».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.