Έφυγε από τη ζωή η στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα

Μήνυμα στο twitter για την απώλειά της έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου


ΕΛΛΑΔΑ
15:24
16/12/2017
Έφυγε από τη ζωή η στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα
3
loading

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πιστή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα.

«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Untitled

Ποια ήταν η Αγγέλα Κοκκόλα

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1932 στην Λάρισα, κόρη του υποστράτηγου Στ. Κοκκόλα.Αποφοίτησε από το Pierce College και την Σχολή του ΕΟΤ και εργάστηκε στον ΟΗΕ, την Βουλή των Ελλήνων και την Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία (International Social Service). Έγινε γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου το 1964, μετά από μεσολάβηση της τότε οικονομικής συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου Βιργινίας Τσουδερού (που μεταπολιτευτικά προσχώρησε στην κεντροδεξιά και έγινε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας), την οποία η Κοκκόλα γνώριζε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Τον Ιούλιο του 1965 αποσπάστηκε στο γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου και παρέμεινε μέχρι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Η πρώτη γνωριμία της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, στις 8 Ιουλίου του 1965, έγινε «σε πάρα πολύ δύσκολες ώρες, και για εκείνον, αλλά και για την Ελλάδα» σύμφωνα με αφήγηση της ίδιας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου την έστειλε στο σπίτι του πρωθυπουργού πατέρα του στο Καστρί για να δακτυλογραφήσει την απάντηση του Γεωργίου Παπανδρέου στην επιστολή του βασιλιά Κωνσταντίνου, για την υποτιθέμενη συνωμοσία του ΑΣΠΙΔΑ:

«Ταράχτηκα πάρα πολύ από το περιεχόμενο. Προσπάθησα να διανοηθώ τι θα του είχε γράψει ο βασιλιάς για να απαντάει έτσι ο Γεώργιος Παπανδρέου. [...] Κλιμακώθηκαν όπως ξέρουμε τα γεγονότα, έγραψα και την δεύτερη επιστολή, και την τρίτη, που ήταν η αποφασιστική. Το γράμμα του αυτό ήταν και η παραίτησή του.[...] Γιατί νομίζω αυτό που τον χαρακτήριζε, μαζί με πολλά άλλα που θα μπορούσα να πω, ήταν η μεγάλη αίσθηση της αξιοπρέπειας που είχε. Μου έχει μείνει πραγματικά και με έχει οδηγήσει και στην ζωή μου, κάτι που λέει στην τρίτη επιστολή, ότι "δεν θα μπορούσα να ήμουν εξευτελισμένος πρωθυπουργός"».

Από το 1981 μέχρι το 1989 η Αγγέλα Κοκκόλα διατέλεσε διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και προϊσταμένη της γραμματείας του.

Στις ευρωεκλογές του 1994 τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής μέχρι το 1999.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αποπροσανατολισμενος

  Σύντροφος, αγωνίστρια,συνοδοιπόρος στον αγώνα...[...]

 2. avatar Θάνος

  Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, νομίζω πως έχω και ρίγη... Μάλλον θα χάσω και την όρεξη μου. Πέθανε ένα μικρό γρανάζι μιας κολασμένης μηχανής που παρήγαγε απατεώνες. Τώρα έχουμε καινούργια μηχανή, made in chipraland.

  1. avatar Θάνος@

   Ξέχασες το κούληλαντ ή το σαμαράλαντ ή το Κωστάκηςλαντ,κατά λάθος επίτηδες ή εξ επί τούτου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει