Το πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βελτίωσε τις υποδομές και τις υπηρεσίες του βελτίωσε το πανεπιστημιακό γυμναστήριο του ΑΠΘ, με στόχο να υποδεχτεί τα μέλη του – προσωπικό και φοιτητές – με κινητικά προβλήματα, που θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούνται πλέον σε εξειδικευμένα προγράμματα.

Το πανεπιστήμιο εξασφάλισε την προσβασιμότητα του χώρου για τα ΑμεΑ, αλλά και τον απαιτούμενο εξειδικευμένο εξοπλισμό εκγύμνασης, με στόχο να λειτουργήσουν από το τέλος του μήνα μέχρι και το τέλος Ιουνίου του 2012, πιλοτικά προγράμματα άσκησης φοιτητών και προσωπικού του ΑΠΘ με αναπηρίες.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα Φυσικής Δραστηριότητας, Ενδυνάμωσης και Αναψυχής οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πάρουν μέρος σε κατάλληλα δομημένα προγράμματα άσκησης, αλλά και σε εξατομικευμένη εκγύμναση.

Για την εφαρμογή του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου, ενώ για την εγγραφή απαιτείται έκδοση κάρτας εισόδου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.