Ο δήμος Τρίπολης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επέβαλε κοινωνική εισφορά, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, εταιρείες, τράπεζες, πολυκαταστήματα κ.α. που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα ακίνητα, εντός της εδαφικής περιφέρειας του δήμου Τρίπολης, είτε ως κεντρικά καταστήματα, είτε ως υποκαταστήματα, εφόσον τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα της προηγούμενης διαχειριστικής χρήσης, υπερβαίνουν τα 20.000.000 ευρώ.

Τα έσοδα, που θα προκύψουν από την τοπική αυτή φορολόγηση, θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη κοινωνικών δομών και συγκεκριμένα τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου.

Η επιβολή της κοινωνικής εισφοράς ανταποδοτικού χαρακτήρα προσδιορίζεται επί των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των εταιρειών και όχι των υποκαταστημάτων τους, που λειτουργούν στη Τρίπολη. Εδράζεται δε στις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 25 του νόμου 1828/89.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, είπε, ότι τα έσοδα από την κοινωνική εισφορά, προσδιορίζονται σε 100.000 ευρώ και είναι αρκετά για να στηρίξουν τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου.