Τις πληγές τους μετρούν στη Δυτική Ελλάδα, μετά την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία του Σαββάτου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κάτοικοι στο Ζευγαράκι έξω από το Αγρίνιο, οι οποίοι ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της πρωτοφανούς πλημμύρας που έπληξε το χωριό τους. Με όποιο μέσο διαθέτουν, προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια τους και τα μηχανήματα από Δήμο και Περιφέρεια εργάζονται στο φουλ, αλλά -όπως φαίνεται- θα χρειαστούν μέρες ακόμη μέχρι να υπάρξει μια σχετική αποκατάσταση.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Να σημειωθεί πως το χωριό δεν έχει ύδρευση, αφού το δίκτυο καταστράφηκε και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δέχθηκε έντονα παράπονα ο δήμαρχος Αγρινίου, ο οποίος βρέθηκε χθες το πρωί στο χωριό, συνοδεύοντας τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Εκεί υπήρχαν αρκετές διαμαρτυρίες και για την απουσία τεχνικών έργων που θα προστάτευαν το χωριό, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να τέμνεται από πέντε ρέματα.

Από εκεί και πέρα κάποιες οικογένειες είναι αδύνατον να ζήσουν στα σπίτια τους, αφού έχουν χάσει τα πάντα. Έχουν μείνει στην κυριολεξία μόνο με τα ρούχα που φοράνε. Η απελπιστική κατάσταση στο Ζευγαράκι, μόνο με αυτήν στα Κλεισορεύματα μπορεί να συγκριθεί, όπου και εκεί μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το πλήρες μέγεθος της καταστροφής.

Οι κάτοικοι μεταφέρουν πρωτοφανείς εικόνες και καταστάσεις που βίωσαν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που σώθηκαν κυριολεκτικά στο… παρά πέντε. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τριμελούς οικογένειας στην αρχή του χωριού, από όπου το Λιόρεμα, που προκάλεσε τις μεγαλύτερες καταστροφές, πέρασε στην κυριολεξία μέσα από την οικία της.

Πυροσβέστες που μίλησαν στο agriniopress.gr έλεγαν πως γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρίσκονταν ακριβώς έξω από το σπίτι και δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν. Τελικά η οικογένεια σώθηκε, όταν ανέβηκε στην ταράτσα, από μια σιδερένια σκάλα.

Ανάλογες είναι οι περιγραφές πολλών άλλων πληγέντων, κυρίως ηλικιωμένων που αδυνατούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και σώθηκαν στο παρά πέντε.

x1wb5zn8 1wwin64g bdmz6qrd 9grcf9m3

Περισσότερες ειδήσεις για το Αγρίνιο στο agriniopress.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.