Έως το τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για επίδομα στους πληγέντες φυσικών καταστροφών

Μπορούν να κατατεθούν αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου ατόμου


ΕΛΛΑΔΑ
13:24
04/12/2017
Έως το τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για επίδομα στους πληγέντες φυσικών καταστροφών
loading

Οι πληγέντες -φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις- από φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αυτού του έτους, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης επιδόματος σε διάστημα τριών μηνών, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 201, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Μεταξύ των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση, είναι και οι κάτοικοι της Σαμοθράκης. Σύμφωνα με τον Θανάση Βίτσα, δήμαρχο του ακριτικού νησιού, που υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από τη θεομηνία της 26ης Σεπτεμβρίου, «οι επιτροπές καταγραφών ζημιών λειτούργησαν άμεσα από την επομένη της καταστροφής…».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βίτσας επισήμανε επίσης ότι «ενεργήσαμε άμεσα για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και μάλιστα αυτή ορίστηκε όλο το νησί… Ο δήμος κατέθεσε αίτημα για πίστωση 45.000 ευρώ, καταγράφοντας 76 περιπτώσεις, παρά το αυστηρό πλαίσιο για την αναγνώριση των δικαιούχων».

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση προς τη διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου ατόμου, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ή σε γραφείο της εν λόγω διεύθυνσης που λειτουργεί για το σκοπό αυτό στους δήμους.

Τέλος, σημειώνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης του επιδόματος είναι να έχει διενεργηθεί αυτοψία στην πληγείσα ιδιοκτησία, ενώ στην περίπτωση που αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση καταγραφής των ζημιών που υπέστη η ιδιοκτησία τους, στη διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, τηλ. 25510 41641.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει