Εικόνες καταστροφής και λεηλασίας. Αποκαΐδια, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, λεηλατημένα μαγαζιά, ζωσμένα στις φλόγες ή καλύτερα σε ότι άφησαν πίσω τους αυτές. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός της επόμενης μέρας των επεισοδίων που σημάδευσαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα σκληρά μέτρα.

Κουκουλοφόροι έκαναν πλιάτσικο και λεηλατούσαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους. Το κέντρο θυμίζει σήμερα βομβαρδισμένο τοπίο και οι καταστηματάρχες πλέον, παρά τις ήδη δύσκολες οικονομικά για τις επιχειρήσεις τους μέρες, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα για να διορθώσουν τις σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις τους. Κάποιοι μάλιστα δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στις δουλειές τους αφού κανείς δεν είναι βέβαιος για το πότε θα επανέλθουν όλα σε κανονική λειτουργία.

Την ίδια στιγμή πάντως, εκτός από τα καμένα καταστήματα, προβλήματα επικρατούν και με τους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι δε λειτουργούν, είτε επειδή καταστράφηκαν είτε επειδή έχει διακοπεί η λειτουργία τους για να γίνουν εργασίες.

Εμπορικό κατάστημα, στο οποίο έγινε πλιάτσικο, αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες

Εργαζόμενοι παρατηρούν τι προκάλεσαν χθες οι βάνδαλοι

Στάχτες και αποκαΐδια

Ζημιές έγιναν και στη Στοά του Βιβλίου

Τράπεζες καταστράφηκαν ολοσχερώς

Πυροσβέστες καταγράφουν τις ζημιές στο Αττικόν και στο κατάστημα που βρίσκεται επί της Σταδίου

Ό,τι άφησε πίσω της η φωτιά

Σπασμένες από το πλιάτσικο βιτρίνες καταστημάτων

Περαστικός κοιτάει σαστισμένος τις καταστροφές των χθεσινών επεισοδίων

Ένας ακόμη πυροσβέστης μετρά τις ζημιές

Καταστηματάρχης βλέπει το μαγαζί του να καταστράφηκε

Τράπεζες κατεστραμμένες

Λεηλατημένα καταστήματα σε όλο το κέντρο της Αθήνας