Αν εξαιρέσετε το γεγονός ότι θα κοιμάστε σε υπνόσακο και όχι σε κρεβάτι, οι διακοπές σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ δε διαφέρουν πολύ από το να κάνετε διακοπές σε ένα ξενοδοχείο με κοινόχρηστο μπάνιο. Τα οργανωμένα κάμπινγκ διαθέτουν τουαλέτες, ντουζιέρες, πλυντήρια, εστιατόρια, αλλά και mini-market, από όπου μπορείτε να κάνετε τις προμήθειες σας. Έτσι, το μόνο που χρειάζεστε για την παραμονή σας σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ είναι η σκηνή και τα προσωπικά σας είδη.

Θα είναι χρήσιμο να πάρετε μαζί σας και τα εξής: Καθαριστικό και απολυμαντικό για τις τουαλέτες και τις ντουζιέρες. Βέβαια, οι υπάλληλοι των κάμπινγκ καθαρίζουν πολύ συχνά αυτούς τους χώρους, αλλά ένα μικρό «πέρασμα» με το δικό σας καθαριστικό δε θα ήταν υπερβολικό. Ακόμη φροντίστε να προμηθευτείτε με χαρτί τουαλέτας, γκαζάκι, καφέ, ζάχαρη, ένα μικρό φορητό ψυγείο, ένα φακό, ένα οργανωμένο φαρμακείο και σακούλες σκουπιδιών.

Για τους… παράτολμους που θέλουν να κάνουν ελεύθερο camping αν δε σας «τρομάζει» το γεγονός ότι αν σας πιάσουν, μπορεί να πληρώσετε έως και 150ευρώ κατά κεφαλήν, το ελεύθερο camping είναι μία συναρπαστική εμπειρία και το προτιμούν όσοι αγαπούν τις διακοπές στη φύση.

Μεγάλη σημασία έχει να διαλέξετε με προσοχή το μέρος που θα κατασκηνώσετε. Μπορεί μια απόλυτα έρημη παραλία να ακούγεται πολύ καλή ιδέα, αλλά να την επιλέξετε μόνο εφόσον εξασφαλίσετε την επικοινωνία σας με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν δηλαδή έχετε σκάφος ή έχετε φθάσει στον προορισμό σας με μεταφορικό μέσο και δε βρίσκεστε σε ένα απομονωμένο μικρό νησάκι, όπου περνάει καραβάκι και το πιθανότερο είναι ότι δε θα «πιάνει» το κινητό σας. Επίσης, υπάρχουν απομονωμένες παραλίες στα νησιά που προσφέρονται για κάμπινγκ. Εκεί συνήθως σας μεταφέρει μια βάρκα από το νησί και συνεννοείστε να περνάει μία φορά την ημέρα για να σας φέρνει προμήθειες, αλλά και να ελέγχει ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποια έκτακτη ανάγκη. Το ελεύθερο κάμπινγκ προϋποθέτει μεγάλη οργάνωση και προνοητικότητα.
Τα μικροπράγματα που πρέπει να σκεφθείτε να πάρετε μαζί σας είναι πολλά.
Τα σημαντικότερα από αυτά είναι: Ένα φορητό ψυγείο και θερμός. Κάτι για να δημιουργήσετε σκιά, όπως μια ψάθα, ένα πανί ή οι ειδικές τέντες, που τις πουλάνε στα είδη κάμπινγκ. Έναν σουγιά, ένα γκαζάκι και ένα τηγάνι, σπίρτα και αναπτήρες. Ακόμη, πλαστικά πιάτα, ποτήρια και πιρούνια, ένα-δύο πλαστικά μπολ, απορρυπαντικό πιάτων, χαρτί υγείας, ένα οργανωμένο φαρμακείο, έναν ισχυρό φακό και εντομοαπωθητικά.

Πηγή: gohalkidiki.com