Ο μεγάλος ηθοποιός, Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στα Ταμπούρια του Πειραιά και σπούδασε στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Και από τότε εργάζεται σκληρά για την αγάπη του που δεν είναι άλλη από το θέατρο.

Καυστικός, επικριτικός και το πιο σημαντικό ευφυής. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να γίνει αρεστός. Και γι’ αυτό το λόγο ακριβώς δεν δίστασε να πει τις απόψεις του ελεύθερα. Χωρίς δηλαδή να ενδιαφέρεται για τη γνώμη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για το άτομό του. Δεν έκανε ποτέ δημόσιες σχέσεις και πάντοτε είχε ελάχιστες παρέες.

Σήμερα, ο Θύμιος Καρακατσάνης, παρά τις φήμες που τον ήθελαν να έχει αποχωρήσει οριστικά από το θέατρο, ετοιμάζει την καινούργια του δουλειά, όπως αποκαλύπτει στο newsbeast.gr.

«Δεν γίνεται 50 χρόνια δουλειάς να τα εγκαταλείπεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Αυτή τη στιγμή ψάχνω έργα. Όποιο τελικά επιλέξω, θα ανέβει την καινούργια σεζόν. Να ξέρετε ότι έχω ήδη έρθει σε επαφή και με κάποιους ηθοποιούς, τους οποίους δεν θέλω να αποκαλύψω», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στον ελεύθερο χρόνο που του απομένει ο κ. Καρακατσάνης ζει στιγμές με την οικογένειά του και συναντιέται με φίλους.

Όμως, όπως συνεχίζει, η δουλειά του είναι και χόμπι για εκείνον οπότε δεν την αποχωρίζεται ποτέ. «Η δουλειά μου είναι το χόμπι μου. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Άλλωστε, παλιά μου τέχνη κόσκινο… Βέβαια υπάρχουν και στιγμές που ζωγραφίζω αλλά αυτό πλέον γίνεται σπάνια».

Ο κατ’ εξοχήν αριστοφανικός ηθοποιός πάντως ξεκαθαρίζει ότι αυτή τη φορά μπορεί να δοκιμάσει κάτι καινούργιο στη νέα του δουλειά. «Έχω καθιερωθεί ως κωμικός ηθοποιός. Οπότε μπορώ τώρα να κάνω κι άλλα πράγματα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι πρόκειται για σύγχρονο ρεπερτόριο το οποίο θα ανέβει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όταν θα είναι έτοιμο και καταλήξω στους συντελεστές».

Κι επειδή ο Θύμιος Καρακατσάνης ποτέ δεν έκρυψε τα λόγια του, μιλά και για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. «Αυτή τη στιγμή διανύουμε την πιο δύσκολη περίοδο από όλες τις απόψεις. Η κατάσταση δεν είναι απλά και μόνο δυσχερής. Φαίνεται με αυτό τον τρόπο ότι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να βοηθήσουν τη χώρα, δεν το έχουν κάνει. Γι’ αυτό βιώνουμε αυτά τα δεινά», τονίζει.

Για να ξεκαθαρίσει ότι έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, υπάρχει ακόμη ελπίδα. «Πάντα υπάρχει σωτηρία. Δεν το ξέρετε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει; Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι γι’ αυτό, ανεξάρτητα από το κόστος». Ο ηθοποιός πάντοτε είχε μία επιθυμία. Να παίξει στο πλευρό της κόρης του, Αλεξάνδρας και το πέτυχε κι αυτό.

«Ήθελα να είναι μαζί μου επί σκηνής και ευτυχώς το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Όμως, ποτέ δεν την συμβούλευσα να γίνει ηθοποιός. Ήθελα να αποφασίσει εκείνη για τον επαγγελματικό δρόμο με τον οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί. Άλλωστε, το καλύτερο πράγμα είναι να μη συμβουλεύεις κάποιον», λέει χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και δε θέλει να συμβουλέψει τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την υποκριτική.

Τον Θύμιο Καρακατσάνη, όπως παραδέχεται, τον πίκραινε πάντα η μιζέρια. «Δεν αντέχω τη μιζέρια που υπάρχει γύρω μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιτήδειοι και άσχετοι που διαφεντεύουν και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να μπει ένα τέλος. Αυτό το πράγμα με σοκάρει. Βέβαια, πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά όταν στην πλειοψηφία τους είναι απλά κακοί, τότε το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα», σημειώνει.

Και υποστηρίζει ότι όση αντίσταση και να κάνει κανείς για τους αλλεπάλληλους φόρους, στο τέλος δεν θα κερδίσει… «Όση ανυπακοή και να κάνεις, πάντα έρχεται η εφορία και στα βουτάει». Και στεναχωριέται γιατί «όλοι κάνουμε αγώνα όταν έχει τελειώσει ο αγώνας. Εγώ φοβάμαι για το μέλλον όλων των παιδιών φοβάμαι. Τα παιδιά μου δεν ζουν έξω από την κοινωνία και ούτε μπορεί κανείς αυτή τη στιγμή να διαφυλάξει τα παιδιά του. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι τα διδάξεις».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».