«Έκλεισε» ο γύρος των μαρτυρικών καταθέσεων στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, ο οποίος διερευνά τους ισχυρισμούς των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι δέχθηκαν «παρενοχλήσεις» στο έργο τους.

Το μεσημέρι κατέθεσε στον κ. Μακρή ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών και προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Ιωάννης Σακελλάκος, ο οποίος ήταν γνώστης των όσων υποστηρίζουν οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης, καθώς μάλιστα σε μία περίπτωση ήταν αυτήκοος μάρτυρας, όταν οι δύο εισαγγελείς ανέφεραν τις «παρενοχλήσεις», που δέχθηκαν σε συγκεκριμένη υπόθεση, που χειρίζονται.

Προηγουμένως, είχε καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών και επίκουρος οικονομική εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, η οποία υποστήριξε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποια παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπανδρέου χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, περί ύπαρξης λίστας μεγάλων φοροφυγάδων, καταγγελίες, που ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο κ. Μακρής θα καταθέσει ενημερωτική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μπορεί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο ή να διατάξει προκαταρκτική έρευνα (ποινική ή πειθαρχική), χωρίς να αποκλείεται να ζητήσει από τον κ. Μακρή την εξέταση και άλλων μαρτύρων.