«Δώστε τέλος στη συζήτηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας»

Τα ΑμεΑ ζητούν άμεση λύση


ΕΛΛΑΔΑ
12:29
12/01/2012
«Δώστε τέλος στη συζήτηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας»
1
loading

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη να δώσει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στη συζήτηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας στην Ελλάδα.

Επιβάλλεται να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι αλλαγές στον Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, που θα ανταποκρίνεται κατ’ ελάχιστο στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως έχει ήδη συζητηθεί με την ΕΣΑμεΑ και τους φορείς της και έχει δεσμευθεί ο υπουργός.

Η Συνομοσπονδία καλεί παράλληλα τους συντάκτης της προηγούμενης απόφασης - «έκτρωμα», που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, να αναλάβουν δημόσια τις ευθύνες τους και να πάψουν να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία.

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας τονίζει σαφώς και κατηγορηματικά ότι αυτό το ομιχλώδες τοπίο για την αναπηρία, που στοχοποιεί τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, πρέπει να αναστραφεί.

Θα αγωνιστούμε μέχρι να ξεκαθαριστεί οριστικά και τελεσίδικα το τοπίο και το περιβάλλον για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που βιώνουν τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar pp

    Δώστε τέλος τώρα ! Διαφορετικά θα σας βαραίνουν οι κατάρρες όλων αυτών που ταλαιπωρείτε. Δεν θα σας άρεσε να είχε τα προβλήματά τους το παιδί σας, σωστά ? ή μήπως επειδή είναι παιδί σας θεωρείτε ότι είναι "παιδί ενός ανώτερου θεού" ????? Βίβλος, Κοράνι, Διαθήκη, Ταοισμός, Βουδισμός, Βραχμανισμός, Δωδεκάθεο, όλες μα όλες οι θρησκείες πρεσβεύουν τον σεβασμό προς τον αδύναμο, τον πλησίον, τον αδελφό. Εσείς πού πιστεύετε πια ? μόνο στο χρήμα ????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει