Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μία μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται στους επαγγελματίες της καφεστίασης, τους home barista και το ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από εκατό εκθέτες (εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά.) θα υποδεχθούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες από όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή του καφέ. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα υποδέχεται τους φίλους του καφέ 10.00 το πρωί με 10.00 το βράδυ το Σαββατοκύριακο και 12.00 το μεσημέρι με 10.00 το βράδυ τις Δευτέρας. Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 4 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί τις οδού Ιάκχου, 50 μέτρα από τον σταθμό Κεραμεικός του μετρό. Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και τη λίστα των εκθετών μέσω της ιστοσελίδας athenscoffeefestival.gr και της official page του φεστιβάλ στο athenscoffeefestival.

75 ώρες με σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ATHENS COFFEE FESTIVAL περιλαμβάνει περισσότερες από 75 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

  • The Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις για την κουλτούρα, την ιστορία και του μέλλον του καφέ, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.
  •  The Lab, με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik).
  • The Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ από όλες τις καφεπαραγωγές χώρες.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει, επίσης, το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting που οργανώνεται από τον SCA Greece. Έτσι, οι επισκέπτες του ATHENS COFFEE FESTIVAL θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία επιλογής του πράσινου (ωμού) καφέ καθώς και τα στάδια καβουρδίσματος των κόκκων.

Μουσικές συναυλίες και live dj-sets

Καθημερινά, η Κεντρική Σκηνή του ATHENS COFFEE FESTIVAL θα φιλοξενεί dj-sets με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (En Lefko, Heat, Red) και ζωντανές συναυλίες με τη Μαριέττα Φαφούτη (30/9), την Ίντρα Κέιν και τους Painted Black (1/10) και τον George Zervos (2/10). Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της μέρας θα πραγματοποιούνται στην κεντρική σκηνή διαγωνισμοί γνώσης με πλούσια δώρα.

Coffee Week, ο προάγγελος του φεστιβάλ

Η εβδομάδα που προηγείται του ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι αφιερωμένη στον specialty cafe, τον καφέ με την υψηλότερη ποιοτική διαβάθμισης. Η COFFEE WEEK αποτελεί τον προάγγελο του φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου ως και τις 2 Οκτωβρίου σε συνεργασία με περισσότερα από 150 coffee shops στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, το Βόλο, τη Λευκωσία και άλλες 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τα καταστήματα θα οργανώσουν στον χώρο τους σεμινάρια και γευστικές δοκιμές, ενώ θα προσφέρουν με έκπτωση επιλεγμένους καφέδες. Δείτε αναλυτικά τα καταστήματα και τις δράσεις τους στο athenscoffeeweek.