Απέκλεισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο παρεμβάσεων υπουργών στο έργο τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης κατά τη δίωρη παραμονή τους στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, αλλά έκαναν λόγο για παρεμβάσεις τρίτων, υπηρεσιακών και μη παραγόντων, εκ μέρους υπουργών.

Οι δύο εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή κατέθεσαν δύο χειρόγραφα υπομνήματα, περίπου είκοσι συνολικά σελίδων, τη δε ερχόμενη Δευτέρα θα επανέλθουν για νέες διευκρινίσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν οι “οχλήσεις” που δέχθηκαν, ήταν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Το περιεχόμενο των δύο υπομνημάτων, κατά τα δύο τρίτα αλληλεπικαλύπτεται, καθώς αφορούν τις ίδιες παρεμβάσεις και τα ίδια πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματά τους οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δεν προβαίνουν σε αξιολογήσεις, αλλά απλώς καταθέτουν γεγονότα και πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν τους ενόχλησε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, αλλά τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού, μέσω τρίτου, προκειμένου να επισπευτούν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Δικαστικοί κύκλοι λένε ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά, ενώ επιδέχονται διευκρινίσεων εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.