Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εισαχθούν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος φοιτητές στο Τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, εξέφρασε προς την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, με έγγραφό του, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

«Ο τουρισμός, ο μόνος πραγματικά βιώσιμος πυλώνας της οικονομίας μας, συμβάλει εδώ και δεκαετίες, ώστε αυτή η χώρα να υπάρχει και να λειτουργεί. Όμως η συμμετοχή του τουρισμού στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν, έχει διαχρονικά υπάρξει δυσανάλογα αναντίστοιχη αυτών των επιδόσεών του. Κι ως παράδειγμα προβάλλεται η απόφαση του υπουργείου να μην εισαχθούν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος φοιτητές στο Τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, γεγονός που αποτελεί ένδειξη επικείμενης αδρανοποίησης ή διακοπής της λειτουργίας του» αναφέρεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, η πρωτόγνωρη δημοσιονομική κρίση που βιώνει η χώρα έχει πλήξει καίρια και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα την πραγματική οικονομία, ενώ παράλληλα η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων στη χώρας, η οποία ανέρχεται σε πρωτοφανή μεγέθη, οδηγεί πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο.

Το Επιμελητήριο ζητάει την προσωπική παρέμβαση της υπουργού ώστε να υπάρξει ανάκλησή της συγκεκριμένης απόφασης και να μην πληγεί ο κλάδος με αποτέλεσμα τις όποιες αρνητικές συνέπειες στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.