Αίτημα για ονοματοδοσία οδού στο Ρέθυμνο με το όνομα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπήρξε ο τελευταίος μεγάλος της πολιτικής» αναφέρει ο αντιδήμαρχος


ΕΛΛΑΔΑ
5:21
07/07/2017
Αίτημα για ονοματοδοσία οδού στο Ρέθυμνο με το όνομα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
5
loading

Αίτημα ονοματοδοσίας οδού του δήμου Ρεθύμνης σε οδό «Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη» κατατέθηκε στο δήμο, ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής του έργου και της πολιτικής προσφοράς του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών. Το αίτημα υπογράφει ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Στυλιανός Σπανουδάκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αιτήματος, «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για περισσότερα από 60 χρόνια με την έντονη πολιτική του παρουσία, τις ιδέες του και την πολιτική του δράση, σφράγισε τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη…».

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο τελευταίος μεγάλος της Πολιτικής. Από το 1946 που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων μέχρι και το 2004 που "ολοκλήρωσε" την κοινοβουλευτική του παρουσία, είχε έντονη πολιτική δράση, καταλαμβάνοντας διάφορες κυβερνητικές - υπουργικές θέσεις, με αποκορύφωμα την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και οδήγησε στην εξουσία στις εκλογές του 1990 όπου και ορκίστηκε πρωθυπουργός… Οι σταθερές πολιτικές του αξίες, έκαναν ακόμα και τους ιδεολογικά πολιτικούς του αντιπάλους να αναγνωρίζουν το πολιτικό του διαμέτρημα… Ο Χαρίλαος Φλωράκης σε μια συνέντευξη στην ΕΡΤ στις 4-11-89 είχε πει: "ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτός που παρουσιάζει μια ορισμένη μερίδα του αστικού τύπου. Είναι θα 'λεγα διαμετρικά αντίθετος. Έχω σχηματίσει μια πάρα πολύ θετική εικόνα. Βέβαια είναι ένας σκληρός ιδεολογικά και πολιτικά αντίπαλος, ωστόσο έχει σημαντικά χαρίσματα. Το πρώτο είναι ότι σου λέει, αυτό που σκέφτεται…."» αναφέρει μεταξύ άλλων στο αίτημά του ο κ. Σπανουδάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Κατσικανιάρης

  Μεγάλη προσβολή για το νησί...

  1. avatar criskalts

   Ε ρε μπέμπαντα....
   δεν κρατιέσαι, θέλει η ....κλπ

 2. avatar Ρεθυμνιώτης

  Για την ακρίβεια πρόκειται για μετονομασία οδού.
  Είναι η γνωστή \"οδός Αποστατών\" που μετονομάζεται σε \"οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη\"

  1. avatar Τασος Καποιος

   Συμφωνώ ...στην Ελλαδα αν πεθάνει ενας πολιτικός οτι και να έχει κανει ξεπλένεται και αγιοποιείται αυτόματα... βεβαια με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους αυτοί που \"βολεύτηκαν\" ή \"διευκολύνθηκαν\" απο τους εκλιπόντες.Για τον συγκεκριμένο \"πολιτικό\" με τις 3500 κουμπαριές πιθανόν οι μισοί Ρεθυμνιωτες να έιναι και συγγενείς του οπότε αν εμπαινε σε ψηφοφορία η ονομασία να περνούσε.....αλλα οσον αφορά το επιχείρημα του \'τελευταίου μεγάλου πολιτικου\' μόνο ηλικιακα ισχύει.

  2. avatar Ηρακλειωτης

   Άκης \"θα ψήφιζα Σύριζα\" αυτοί είστε εσείς και εμείς είμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει