Τις δημιουργίες τους παρουσιάζουν οι σπουδαστές της σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, σήμερα, αύριο και την Κυριακή, στην έκθεση χειροποίητου κοσμήματος στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό κέντρο Δημητσάνας.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, όλα δημιουργίες των σπουδαστών της σχολής και να γνωρίσει τους νέους δημιουργούς, που θα κρατήσουν ζωντανή στο μέλλον την παράδοση και την τέχνη του αργυροχρυσοχόου.

Η σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας κρατάει και συνεχίζει επάξια την παράδοση των λαϊκών αργυροχρυσοχόων, που ανέπτυξαν μοναδική δραστηριότητα στον τομέα του κοσμήματος στη Στεμνίτσα, τον προηγούμενο αιώνα.

Επιπλέον, η ποιοτική δουλειά και η δημιουργική προσπάθεια σπουδαστών και διδακτικού προσωπικού αποκαλύπτεται περίτρανα από τις διακρίσεις που παίρνει η σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας σε πανελλήνιας εμβέλειας διαγωνισμούς.

Φέτος η Σχολή διακρίθηκε με το Α΄Βραβείο στον 22ο πανελλήνιο διαγωνισμό σχεδίου κοσμήματος με θέμα «Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα», για το σχέδιο της μαθήτριας Αγγελικής Κατσίρα «Δαχτυλίδι με κλαδί ελιάς». Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η σχολή Στεμνίτσας αποσπά το Α΄ βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό.