Στο ύψος της Βουλής, στη λεωφόρο Αμαλίας, σταμάτησε η πορεία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, που συνέχισαν για ακόμη μια ημέρα τις κινητοποιήσεις με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Στο ύψος που βρίσκονται τα λουλουδάδικα είχαν τοποθετηθεί κλούβες με δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν ήταν δυνατή η μετακίνησή τους ούτε προς το μέγαρο Μαξίμου, ούτε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο ήθελαν να πάνε για να τοιχοκολλήσουν την έγγραφη διαμαρτυρία τους.

Η πορεία των εργαζομένων, με το που είδε τη θέα από τις κλούβες, σταμάτησε την πορεία της. Μάλιστα, οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έστησε ένα σκηνικό για να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά δεν «τσίμπησαν». Όπως τόνισαν, δεν θα παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Και για τον λόγο αυτό παραμένουν αυτήν την ώρα στη λεωφόρο Αμαλίας. Αυτό που περιμένουν είναι μήπως και τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν το ψήφισμά τους στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, συνέστησε στους διαδηλωτές να αποφύγουν την οποιαδήποτε ένταση με την Αστυνομία, για να μην δοθεί κάποιο «πάτημα» για αμαύρωση του αγώνα των συμβασιούχων. Όπως ανέφερε, οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν για λίγη ώρα έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Μέσω μικροφώνου,πέρασε το μήνυμα στους διαδηλωτές: «Δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μας χρεώσουν επεισόδια. Μην προκαλέσει κανείς. Είναι στημένο να γίνουν επεισόδια και να δημιουργήσουν την εικόνα ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι να πέσουν χημικά και δακρυγόνα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι».

IMG_7430 IMG_7429 IMG_7428

IMG_7436 IMG_7435 IMG_7434 IMG_7431 IMG_7432 IMG_7440

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος