Σαν χάρτινοι πύργοι, κατέρρευσαν το ένα πίσω από το άλλο, τα δέντρα στη Μαγνησία. Από τις πτώσεις των δέντρων, που «λύγισαν» κάτω από την πίεση των ισχυρών ανέμων που έπληξαν το νομό από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και χθες, προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ και αρκετά νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιφέρεια κυρίως του Δήμου Βόλου, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών.

Δένδρα ξεριζώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα eleftheria.gr και μέσα στο Βόλο απειλώντας περιουσίες, ενώ σκάφος αναψυχής που ήταν δεμένο στον όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο, παρασύρθηκε ακυβέρνητο στα ανοιχτά στη Βόρεια Εύβοια.

Μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, δυνάμωσε από τους ισχυρούς ανέμους, «καταπίνοντας» 15 στρέμματα δάσους. Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως οκτώ μποφόρ, δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους από τη Μαγνησία.

Ακυβέρνητο στα μανιασμένα κύματα

Σχεδόν 12 ώρες έπλεε ακυβέρνητο σκάφος που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους. «Ταξίδεψε» μίλια ολόκληρα και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ενημερώθηκε ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «LA JOLLA», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Κουκουναριών της Σκιάθου, παρασυρόταν με κατεύθυνση τις ΒΑ ακτές της Εύβοιας.

Άμεσα το Λιμεναρχείο Σκιάθου επικοινώνησε με τον ναυλωτή και τον εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρίας του σκάφους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι στο «LA JOLLA» δεν υπάρχουν επιβαίνοντες.

Ο διαχειριστής του, αναγκάστηκε να ταξιδέψει από τη Σκιάθο στην Εύβοια, προκειμένου να το μεταφέρει ασφαλώς στο λιμάνι του Μαντουδίου.