Βγαίνουν στο «σφυρί» σπίτια άνω των 300.000 ευρώ

Θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί κατοικιών αύριο


ΕΛΛΑΔΑ
14:31
23/05/2017
Βγαίνουν στο «σφυρί» σπίτια άνω των 300.000 ευρώ
8
loading

Τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ ανακοίνωσε για αύριο η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αφορούν κατοικίες που το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα μέσα στον μήνα το ποσό για να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί ήταν στις 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «H Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000€.

Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντο¬νιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Έτσι, για αύριο Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 300.000€.

Θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων.

Αυτονόητο είναι ότι για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης (εγγραφής κατάσχεσης) κάτω από 300.000€, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών  οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνουμε ότι, η συνταγματικώς καθορισμένη διαδικασία εκτέλεσης των νομίμως εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων επαφίεται στην υπομονή, την αντοχή και το κουράγιο εκάστου συναδέλφου συμβολαιογράφου.

Διεκπεραιώνεται δε, μέσα από την ανοχή έως αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων και των επιφορτισμένων  με την τήρηση της τάξης και της εφαρμογής των νόμων οργάνων, καθώς κάθε Τετάρτη γινόμαστε θεατές σκηνών και το χειρότερο δέκτες προσωπικών επιθέσεων που μόνο σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν ταιριάζουν».

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar criskalts

  Μην το κόψεις μπιστ....
  τηρεί τους κανόνες σχολιασμού... εσύ το λες...
  μπρος,. πάρε την χαντζάρα...
  όμορφο το σχόλιο της χρήστη που πέρασες... το αναδημοσιεύω
  ''lady crisklats ΣΗΜΕΡΑ, 18:06
  τζαμπατζακο ελληναρακο....ηρθε η ωρα να πληρωσεις αναγκαστικα τα χρεη σου και μαλιστα εντος ευρωζωνης και ΕΕ.....αχαχαχαχαχαχαχα''

 2. avatar Sotiris

  μπράβο ! ναι, αλλά μένουμε στο ευρώ ! στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης !
  τι κι αν δώσουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας, τους εαυτούς μας !
  Μένουμε στο ευρώ, υπό την σκέπη & προστασία των φιλεύσπλαγχνων Γερμανών και Σία !
  ....... τώρα εγώ γιατί εξομοιώνω την γενοκτονία των Εβραίων από τους προγόνους των Γερμανών με την σημερινή γενοκτονία των Ελλήνων με άλλες μεθόδους από τους σημερινούς Γερμανούς, με την αμέριστη βοήθεια των Γενίτσαρων που έχουν σπείρει στην Ελλάδα ΜΑΣ ? !

  1. avatar lady crisklats

   τζαμπατζακο ελληναρακο....ηρθε η ωρα να πληρωσεις αναγκαστικα τα χρεη σου και μαλιστα εντος ευρωζωνης και ΕΕ.....αχαχαχαχαχαχαχα

   1. avatar Sotiris

    Aγαπητή φίλη lady crisklats, πρόσεχε σ' αυτήν την πολύ απλοποιημένη χωρίς καθόλου σκέψη, άποψή σου ! ! Ο σκοπός αυτής της άποψης που εντέχνως σπέρνουν οι πολιτικάντηδες της δεκάρας είναι η διχόνοια μεταξύ μας ! έτσι αυτοί παραμένουν στο απυρόβλητο. Πίστεψέ με δεν είναι έτσι ! Δεν υπάρχουν πολλοί τζαμπατζήδες Έλληνες, αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος !
    Δεν βλέπεις διαλύεται η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, και αυτοί κοκορομαχούν ! ! !

   2. avatar criskalts

    ΟΥΣΤ τρόλι

 3. avatar Εγώ ο ίδιος

  Μα καλά, πάνω από 400.000 ευρώ λέγανε παλιά, τώρα έγινε 300.000; Τι να πω; Σε λίγες ημέρες δηλαδή θα γίνει 200.000, σε καμιά εβδομάδα 100.000 και θα καταλήξει αρχές Ιουνίου να γίνει 1.000!
  Μάλλον θέλουν να δώσουν τα σπίτια στη δικιά τους φάρα...

 4. avatar !!!

  Πρώτη φορά αριστερά.

  1. avatar lady crisklats

   θα πληρωσεις τζαμπατζη κ εσυ.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει