Αυξημένη είναι η κίνηση στο Ρέθυμνο από τους επισκέπτες και τους τουρίστες που επέλεξαν τον νομό για την περίοδο του Πάσχα και την Ανάσταση, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, με τον τουρισμό, την εστίαση αλλά και το εμπόριο κόσμο. Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης είναι αυξημένη ενόψει του Πάσχα, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν τα πασχαλινά τους δώρα, αλλά και τις προμήθειες για τα πασχαλιάτικα τραπέζια του τριημέρου από το βράδυ της Ανάστασης έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Αυτό που παρατηρείται έντονα, είναι ότι οι καταναλωτές ερευνούν πριν αγοράσουν κάτι που αποδίδεται στη μειωμένη αγοραστική τους δύναμη, αν και οι τιμές είτε παραμένουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα σε αρκετά είδη, είτε είναι μειωμένες κυρίως σε είδη τροφίμων.

Η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι περισσότεροι φαίνεται ότι έχει οδηγήσει τα παιδιά να είναι περισσότερο συγκρατημένα ως προς την επιλογή των δώρων που ζητούν. Όπως μάλιστα ανέφερε ηλικιωμένος κύριος και παππούς στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Τα παιδιά λες και καταλαβαίνουν τη δυσκολία στα οικονομικά μας, και φέτος οι απαιτήσεις τους δεν είχαν το στοιχείο της υπερβολής». Το ίδιο παρατήρησαν και καταστηματάρχες σχετικά με το κατά πόσο τα παιδιά ήταν επίμονα στις επιλογές τους ή όχι.

Οι καταστηματάρχες αναφέρουν εξάλλου ότι είναι φυσικό να υπάρχει δυσκολία στους καταναλωτές, ότι και οι ίδιοι βιώνουν μείωση σε σχέση με πέρυσι στους τζίρους, αλλά όλοι έχουν κάνει από νωρίς τον προγραμματισμό τους σε όλα τα επίπεδα. «Φέτος δεν υπάρχουν υπερβολές στις προμήθειες εμπορευμάτων, χωρίς όμως αυτό να στερεί από τους καταναλωτές μας και πελάτες μας τη δυνατότητα επιλογών», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έμπορος ενδυμάτων.

Αισιόδοξοι όμως παραμένουν οι έμποροι βλέποντας ήδη την αυξημένη κίνηση στο Ρέθυμνο δεδομένου μάλιστα ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ξεπερνούν το 55% για τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο, ενώ οι κρατήσεις για την τουριστική περίοδο βρίσκονται σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης: «… η υποστήριξη στο τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, αφορά κυρίως στους Ευρωπαίους πολίτες δεδομένου ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και το θέμα των διακοπών το βάζουν σε αρκετά πίσω θέση στον προγραμματισμό τους».

Στο μεταξύ, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών και τουριστών, η Τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο μέσα στην πόλη όσο και στους επαρχιακούς δρόμους του Ρεθύμνου, ενώ καλεί τους οδηγούς να είναι προσεχτικοί και να αποφύγουν την κατανάλωση οινοπνεύματος. Οι έλεγχοι της Τροχαίας θα είναι συνεχείς, ενώ ένα στοίχημα για φέτος είναι να μην υπάρξουν δυστυχήματα στους δρόμους.

Εξάλλου, από τον δήμο ανακοινώθηκε ότι το Κεντρικό Πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων θα κλείσει ξανά την Τετάρτη 19 Απριλίου ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες που πραγματοποιούνται για τη λειτουργική του βελτίωση από τον ανάδοχο του έργου που το έχει εκμισθώσει από τον δήμο Ρεθύμνης.