Το πιο σκληρό της πρόσωπο, εξακολουθεί να δείχνει η μοίρα σ’ έναν 16χρονο μαθητή από τον Δήμο Ήλιδας, που αυτή φορά καλείται να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για την αφαίρεση τμήματος του ήδη ακρωτηριασμένου ποδιού του. Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Η ΕΛΜΕ Ηλείας, ξεκίνησε μια εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του άτυχου μαθητή, που πριν από ένα περίπου χρόνο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και ο πατέρας του. Η οικογένεια του 16χρονου μαθητή, από τις αρχές του 2016 δέχθηκε το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας, όταν «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο πατέρας. Πριν προλάβουν να «στεγνώσουν» τα δάκρυα και με τον πόνο ακόμα νωπό από την τραγική απώλεια, η μοίρα «χτύπησε» για 2η φορά την οικογένεια. Ο 16χρονος είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του, και τελικά, το ακρωτηρίασαν στο ύψους του γονάτου.

Η μεγάλη προσπάθεια

Για αρκετούς μήνες, έμεινε καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν το έβαλε κάτω όμως. Με αξιοθαύμαστη δύναμη ψυχής και κουράγιο, στάθηκε και πάλι όρθιος, με την προσθήκη τεχνητού μέλους. Όλο αυτό τον καιρό, οι οικονομικές απαιτήσεις για τις επισκέψεις του παιδιού στους θεράποντες ιατρούς του στην Πάτρα και στην Αθήνα καθώς και για τις φυσικοθεραπείες του, είναι τεράστιες και η οικογένεια, δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί. Παρόλα αυτά, η μητέρα, σε ρόλο μητέρας και πατέρα μαζί, δε θα μπορούσε να μην δώσει στο παιδί της την ελπίδα να σταθεί και πάλι όρθιο.

Νέα περιπέτεια

Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, η κατάσταση του 16χρονου μαθητή υποτροπίασε, όταν ο οργανισμός του προσεβλήθη από ένα ισχυρό μικρόβιο, το οποίο του «τρώει» το πόδι και το οποίο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε. Καθηλώθηκε και πάλι στο καροτσάκι και τώρα, θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το προσβεβλημένο τμήμα του ήδη ακρωτηριασμένου ποδιού του. Η οικογένεια, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα νέα έξοδα, τόσο για την πραγματοποίηση της επέμβασης όσο και για την κατασκευή νέου τεχνητού μέλους, αφού το πρώτο, δεν θα τον καλύπτει πια. Η ΕΛΜΕ Ηλείας, γνωρίζοντας τη μεγάλη περιπέτεια της οικογένειας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να βοηθήσει, ώστε ο 16χρονος μαθητής, να καταφέρει να υποβληθεί στην αναγκαία χειρουργική επέμβαση, να βγει νικητής από τη νέα του περιπέτεια, να σταθεί και πάλι όρθιος και να επιστρέψει στα μαθήματά του. Ξεκίνησε μια εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης, μέσα από τα σχολεία, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με την οικογένεια στο τηλ. 6988995992 είτε καταθέτοντας ένα μικρό ποσό, από το υστέρημά τους, στον λογαριασμό 6534-138819-406 (Τράπεζα Πειραιώς). Ένα μικρό ποσό που όμως, θα είναι τεράστια βοήθεια στον αγώνα της οικογένειας και του 16χρονου μαθητή να σταθεί και πάλι όρθιος. Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com