Με συνεχές ωράριο έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργούν από αύριο τα καταστήματα ενόψει Πάσχα, ενώ θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 9 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Το διευρυμένο ωράριο θα εφαρμοστεί από αύριο έως και τη Μεγάλη Πέμπτη. Τη μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα 17 Απριλίου η αγορά θα μείνει κλειστή και από την Τρίτη 18 Απριλίου θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της.

Η καταβολή του δώρου Πάσχα- σε όσους ακόμα το παίρνουν- γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου προτείνει στις επιχειρήσεις μέλη της να κλείνουν πιο νωρίς τα μαγαζιά, την Κυριακή των Βαΐων, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Συγκεκριμένα για την Κυριακή των Βαΐων το ωράριο που προτείνει είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο είναι από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.