Με το παρόν και το μέλλον του κλάδου των τυχερών παιγνίων, ενόψει μάλιστα και της απελευθέρωσης του κλάδου στην Ελλάδα, θα ασχοληθεί το συνέδριο Gaming Money Conference που θα διοργανωθεί την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στα «φλέγοντα» και επίκαιρα θέματα όπως είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο με την απελευθέρωση της αγοράς των παιγνίων. Στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα εκθέσουν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις που σηματοδοτούν τόσο οι νέες κανονιστικές ρυθμίσεις στα τυχερά παίγνια, όσο και οι επιδιωκόμενες αποκρατικοποιήσεις της κυβέρνησης στον τομέα.

Το διεθνές αυτό συνέδριο θα εστιάσει στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργούνται για τους παρόχους τυχερών παιγνίων, αλλά, παράλληλα, και τους κατασκευαστές και προμηθευτές τεχνολογίας.

Στόχος, ακόμη, είναι η μεταφορά εμπειριών από άλλες χώρες, οι οποίες προπορεύονται στην απελευθέρωση των αγορών τους, ενώ τελικό ζητούμενο οι επιπτώσεις στην οικονομία και τη χώρα από τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται στην αγορά τυχερών παιγνίων σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.

Η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών έχει βρεθεί στο επίκεντρο, όχι μόνον εξαιτίας της νέας νομοθεσίας, αλλά και λόγω ότι αυτή την περίοδο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης εστιάζεται στα τυχερά παίγνια.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2012, κι εφόσον υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, περίπου 2 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων τυχερών παιγνίων του ελληνικού Δημοσίου. Ήδη, μέχρι σήμερα έχουν συμφωνηθεί αποκρατικοποιήσεις ύψους 935 εκατ. ευρώ.

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι:

-Το ευρωπαϊκό και ελληνικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιγνίων.
-Οι ευκαιρίες και προοπτικές στην απελευθερωμένη αγορά.
-Ο ρόλος των ιδιωτικοποιήσεων στο άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα.
-Το θέμα του «Responsible Gaming» ως προϋπόθεση για την επωφελή λειτουργία της αγοράς τυχερών παιγνίων.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής επιτροπής, ρυθμιστικών αρχών τυχερών παιγνίων άλλων χωρών, διακεκριμένα στελέχη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς τυχερών παιγνίων και άλλοι. Το συνέδριο θα χαιρετήσουν οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του συνεδρίου, θα τιμήσει με την παρουσία του ως βασικός ομιλητής, ο κ. Jürgen Creutzmann, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, της επιτροπής εσωτερικής αγοράς για το on line gaming και βασικός εισηγητής της «Πράσινης Βίβλου» των on-line τυχερών παιχνιδιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται και οι Malcolm Bruce, Martin Cruddace, Manuel Esparrago, Andrew Gellatly, Roberto Jacchia, Pieter Remmers, Αλέξανδρος Ζαχαρής, Κωνσταντίνος Κουκκουλλής, Ηρακλής Λάππας, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, Χρήστος Μπιζούμης, Χάρης Οικονομόπουλος, Επαμεινώνδας Πανάς, Νικόλαος Ρουμνάκης, Νικόλαος Σερδάρης, Εμμανουήλ Σκούρτης, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πραγματική λειτουργία, ένα ολοκληρωμένο σύστημα VLT τελευταίας τεχνολογίας της Merkur Gaming. Αντίστοιχα συστήματα VLT έχουν εγκατασταθεί από τη Merkur Gaming στην Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ιταλία. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όχι μόνο το front end (το τερματικό VLT δηλαδή), αλλά και το σύστημα για το administration και το monitoring μιας ολοκληρωμένης και end-to-end εγκατάστασης VLT.

Το συνέδριο οργανώνεται από τα Money Conferences της εταιρίας Ethos Media S.A. που δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση υψηλού κύρους κλαδικών επιχειρηματικών συνεδρίων. Τα Money Conferences ξεκίνησαν το 2007 και ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον επιτυχημένων επιχειρηματικών συνεδρίων στην Ελλάδα.