Μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου για την εφεδρεία, προκειμένου να υπάρξουν νέες διευκρινίσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία δίδει σαφή παραδείγματα για το τί θα ισχύσει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, τόσο σε ό,τι αφορά τα έτη ασφάλισης, όσο και τα όρια ηλικίας που απαιτούνται για γυναίκες και άνδρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε εργασιακή εφεδρεία τίθενται όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα, με σχέση εργασία ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το μόνιμο προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, με την προϋπόθεση ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα υπολείπονται το πολύ δύο έτη ασφάλισης από την απαιτούμενη 35ετία, ή από την συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας.

Για να περάσουν σε «εφεδρεία» οι υπάλληλοι θα πρέπει να συντρέχουν και οι δύο προϋποθέσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με την εγκύκλιο, όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει τα 35 έτη ασφάλισης, αποχωρούν άμεσα, καθώς λύεται αυτοδικαίως η σχέση εργασίας τους, ακόμη και αν επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Επίσης, αναλύονται τα όρια και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ταμείων ΙΚΑ, ειδικών ταμείων, ΕΤΑΠ ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί τύπου) και ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί).

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.