«Το Τέμενος Βαγιαζήτ του Διδυμοτείχου αποτελεί ένα σημαντικότατο θρησκευτικό μνημείο για τη χώρα και τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Η καταστροφή που υπέστη εξαιτίας πυρκαγιάς είναι ένα πλήγμα που μας λυπεί βαθύτατα. Για την πλήρη υποστήριξη του έργου του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησα με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου καθηγητή Γ. Γκόλια, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Π. Μήτκα, και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητή Χρ. Καραγιάννη, ώστε να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες και το έργο του υπουργείου Πολιτισμού. Για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά σε ένα σημαντικότατο θρησκευτικό μνημείο που βρισκόταν σε διαδικασία αποκατάστασης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε οτι ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γ. Καλαντζής, επικοινώνησε με τον Τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Οσμάν για να του εκφράσει την λύπη, τη συμπαράσταση και τη στήριξη του υπουργείου.