Μήνυση στον Εισαγγελέα Διαφθοράς θα καταθέσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η μήνυση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων, αφορά «όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με τη συνολική συνειδητή απαξίωση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.) και συνιστούν πράξεις και παραλείψεις που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τις αναπτυξιακές δυνατότητές του».

Επίσης αύριο έχει προγραμματιστεί τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ μεθαύριο Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να υπογραφεί, χωρίς αλλαγές σε όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στους όρους εργασίας, η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ) για την περίοδο έως το τέλος του 2018.

Οπως γνωστοποίησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, η σύμβαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2017 και διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

«Θα υπογράψουμε τη σύμβαση όπως αυτή ισχύει μέχρι σήμερα. ‘Ετσι οι εργαζόμενοι θα έχουν μπροστά τους αρκετό χρονικό περιθώριο για να διαπραγματευτούν με την άνεσή τους με τον ιδιώτη επενδυτή μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019» κατέληξε.