Είναι γνωστό πως η πορεία προς την κορυφή απαιτεί σκληρή δουλεία και όραμα. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά διέθετε ο Θεόδωρος Νιτσιάκος και κατάφερε να φτάσει την εταιρεία που ίδρυσε στην κορυφή της ελληνικής διατροφικής βιομηχανίας.

Μέσα από μια επαγγελματική πορεία σαράντα ετών κατάφερε να κάνει τη γενέτειρα του, τα Ιωάννινα, κέντρο πτηνοτροφίας, τίτλο που για χρόνια κατείχαν περιοχές της νότιας Ελλάδας. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις του ενισχύουν την οικονομία της χώρας μας, απασχολώντας 600 ανθρώπους σε επιστημονικές και τεχνικές θέσεις.

Η εταιρία Νιτσιάκος εκτός από την υγιή της ανάπτυξη, έχει καταφέρει να βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση. Ο ιδρυτής της, έχει φροντίσει η βασική μονάδα της επιχείρησης να είναι περιβαλλοντικά ολοκληρωμένη, να γίνεται σωστή διαχείριση των υποπροϊόντων και τα απόβλητα να χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη.

Ακόμη, η λειτουργία βιολογικού καθαρισμού, η μονάδα αδρανοποίησης στερεών αποβλήτων και η μονάδα καύσης αδρανοποιημένων υποπροϊόντων για την παραγωγή ενέργειας και η ελάχιστη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, είναι μέθοδοι που εφαρμόζονται εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος.

Την επιτυχημένη συνέχεια της επιχείρησης, έχουν αναλάβει σήμερα τα παιδιά του ιδρυτή της, Κώστας, Μαριλένα και Αγγελική, τα οποία έχουν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας.

Προκειμένου η εταιρία Νιτσιάκος να διατηρήσει την κορυφαία θέση της στην ελληνική πτηνοτροφία, διαρκώς εξελίσσεται και σήμερα εντάσσει στα προϊόντα της την ελληνική γαλοπούλα και το κουνέλι. Παράλληλα, στρέφεται σε εναλλακτικές μορφές εκτροφής κοτόπουλου και οι βιολογικές καλλιέργειες.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και εξέλιξης οι βασικές αρχές της εταιρίας παραμένουν αναλλοίωτες: ο σεβασμός στην παράδοση και οι υγιεινές διατροφικές ανάγκες του πολίτη εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα της Νιτσιάκος.

Τα προϊόντα Νιτσιάκος μπορεί να βρει ο καταναλωτής στα ράφια των σούπερ μάρκετ.