Δύο ακόμα υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά!

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Μετά το πρωινό «κρεσέντο» με τις 7 υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και την 1 πάνω από την Καλόλιμνο, που ακολούθησαν την ρίψη στεφανιού από του Έλληνα ΥΠΕΘΑ στην μνήμη των τριών ηρώων της κρίσης του 1996, η τουρκική αεροπορία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να τηρήσει, όσο μπορεί, τα περί αμοιβαιότητας που δήλωσε πρόσφατα τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, ως προς το νέο δόγμα που θα διέπει πλέον τις διεθνείς σχέσεις της Άγκυρας.

Πάντως όλα δείχνουν πως η Τουρκία δεν είναι αποφασισμένη ή δεν είναι ικανή μετά και τις μαζικές απομακρύνσεις στελεχών της Πολεμικής της Αεροπορίας να «χοντρύνει», τουλάχιστον στην παρούσα φάση, το όλο «παιχνίδι» των προκλήσεων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο newsbeast.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μαζικές μετακινήσεις τουρκικών μαχητικών προς τα αεροδρόμια της χώρας στα δυτικά. Κάτι τέτοιο συνήθως είναι προεόρτιο επιδείνωσης ή προετοιμασίας για όξυνση της κατάστασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους στρατιωτικούς «μόνο ψάρια έχουν αυτή την στιγμή», δίνοντας το στίγμα της κατάστασης που αποτελεί ενδεχομένως τροχοπέδη στα όποια σχέδια της Άγκυρας για πιο δυναμικές εξάρσεις στο Αιγαίο.