Με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών να είναι κλειστή από τις 12:00 το μεσημέρι έξω από τον Λευκώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει σε τρία σημεία προς το τελωνείο Προμαχώνα αγρότες και κηνοτρόφους του Νομού Σερρών, που με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου της εθνικής οδού βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής που δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο οδόστρωμα εκτός και φύγουν οι διμοιρίες και τους επιτρέψουν να πάνε στον Προμαχώνα, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Στέργιος Λίτος.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω απο τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των Λουτρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, όπως τονίζουν οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού χωρίς χρήματα και τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα.